Römertopf stegegryde 

Brød bagt i en Römertopf stegeso 

Var du godt klar over at du sagtens kan bage brød i en stegeso fra Römertopf uden den knækker? Det kan man sagtens, og her får du opskriften og vejledningen til hvordan man bager pragtfuldt brød i en Römertopf stegeso. Opskriften er fra kvalimad.dk.

Her kan du købe en Römertopf stegeso: Römertopf stegeso 3 liter m/ indvendigt glasur.

SE også andre størrelser af Römertopf fade

 Brød bagt i en Römertopf :

  • 625 gram mel
  • 5 dl  vand
  • 3 tsk salt
  • gær på størrelse med en ært (Ja det er nok.)

Forberedelse af dejen

Det hele røres sammen i en skål, kun lige så alt mel er våd.

Lad det hæve 12 -18 timer ved stuetemperatur, så slå derefter dejen sammen og form det som et brød - dejen hæves derefter videre i 2 timer.

Forberedelse af Römertopf stegesoen

Römertopf stegesoen sættes i en kold ovn og varmes op sammen med ovnen.

Vigtigt! den tåler ikke hurtige temperatur forandringer hverken kold eller varm. Overholdes dette, knækker lerfadet ikke.

Rømertopf gryden varmes op i ovnen uden brød ved 250 grader, når ovnen er varm lade du stegesoen stå yderligere 30 - 45 min, fordi gryden skal også være 250 grader.

Sådan bages brødet i stegesoen

Først hældes dejen  i Römertopf stegesoen, og bages 30 min med låg og til sidst 15 min uden låg.

Et super godt  brød der kan holde sig frisk  i flere dage. Hvis det ikke er spist inden. 

Se Video og opskrift og meget mere på  Verdens bedste brød. fra www.kvalimad.dk/

 

Brødet, der ses nederst på denne side er bagt efter samme opskrift -næsten.

Fuldkornsbrød med gulerødder

  • 80 g hvedekerner
  • 80 g  fuldkornshvedmel
  • 465 g. hvedmel
  • 2 stk groftreven gulerødder
  • 3 dl creme fraice ( der kan bruges både Kærnemælk, ymer eller anden surmælks produkt.)
  • 3 dl vand ( der er lidt mere væde p.a.g. kerner og fuldkornsmel.)
  • 2 tsk. salt
  • gær , på størrelse med 2 ærter ( Fordi der er reduceret på glutten mel )

 

Og ellers følges samme fremgangsmåde som ovenfor.

Også et rigtigt godt brød.

Se andre opskrifter her