Brød bagt i en Römertopf stegeso
Var du godt klar over at du sagtens kan bage brød i en stegeso fra Römertopf uden den knækker? Det kan man sagtens, og her får du opskriften og vejledningen til hvordan man bager pragtfuldt brød i en Römertopf stegeso. Opskriften er fra kvalimad.dk.
Her kan du købe en Römertopf stegeso: Römertopf stegeso 3 liter m/ indvendigt glasur.
SE også andre størrelser af Römertopf fade
Brød bagt i en Römertopf :
- 625 gram mel
- 5 dl vand
- 3 tsk salt
- gær på størrelse med en ært (Ja det er nok.)
Forberedelse af dejen
Det hele røres sammen i en skål, kun lige så alt mel er våd.
Lad det hæve 12 -18 timer ved stuetemperatur, så slå derefter dejen sammen og form det som et brød - dejen hæves derefter videre i 2 timer.
Forberedelse af Römertopf stegesoen
Römertopf stegesoen sættes i en kold ovn og varmes op sammen med ovnen.
Vigtigt! den tåler ikke hurtige temperatur forandringer hverken kold eller varm. Overholdes dette, knækker lerfadet ikke.
Rømertopf gryden varmes op i ovnen uden brød ved 250 grader, når ovnen er varm lade du stegesoen stå yderligere 30 - 45 min, fordi gryden skal også være 250 grader.
Sådan bages brødet i stegesoen
Først hældes dejen i Römertopf stegesoen, og bages 30 min med låg og til sidst 15 min uden låg.
Et super godt brød der kan holde sig frisk i flere dage. Hvis det ikke er spist inden.
Se Video og opskrift og meget mere på Verdens bedste brød. fra www.kvalimad.dk/
Brødet, der ses nederst på denne side er bagt efter samme opskrift -næsten.
Fuldkornsbrød med gulerødder
- 80 g hvedekerner
- 80 g fuldkornshvedmel
- 465 g. hvedmel
- 2 stk groftreven gulerødder
- 3 dl creme fraice ( der kan bruges både Kærnemælk, ymer eller anden surmælks produkt.)
- 3 dl vand ( der er lidt mere væde p.a.g. kerner og fuldkornsmel.)
- 2 tsk. salt
- gær , på størrelse med 2 ærter ( Fordi der er reduceret på glutten mel )
Og ellers følges samme fremgangsmåde som ovenfor.
Også et rigtigt godt brød.
Se andre opskrifter her