Pæretærte, bagt i små lerskåle.

  

Opskriften er til 4 personer.

2 store pærer

Saften af 1/2 lime

120 g marcipan

ca. 70 g blød nougat

1 spsk skrællet, fintrevet frisk ingefær

150 margarine

30 g rørsukker

2 æg

100 g mel

 

Skræl pærerne, skær dem i små tern, der er beregnet en halv pærer pr. skål.

Pærerstykkerne vendes rundt i saften af en halv lime eller lidt citron, eller hvad du nu har på lager. Det er lidt modspil til alt det søde og for at pærerne ikke bliver mørke.

Pærerstykkerne fordeles nu rundt i de 4 små snacks lerskåle. se. Snacksskåle

( Skålene skal ikke smøres med olie eller noget andet.) 

Marcipanen rives groft, derefter fordeles marcipan og blød nougat ligeligt rundt ovenpå pærerne i skålene.

Saml margaine, sukker, æg, mel og ingefær til en klistret dej.

Fordel dejen over indholdet i skålene, så det ligger som låg.

De kan laves i god tid og bages lige før servering.

Bag pæretærterne i ovnen: sæt dem i en kold ovn og lad dem varme op med ovnen til 200 grader. Bages ialt ca. 30 min. til dejen er lysebrun.

Eller bag dem på grillen, som afslutning på en god middag.

Bag dem i en kuglegrill. ved inddirekte varme ca. 30 min., det kommer jo meget an på hvor varm grillen er. Når dejen er blevet lysebrunt er de færdigtbagt.

Lad dem køle lidt inden servering, serverer creme fraice eller flødeskum til.

Se alle vores lerfade og skåle her.