Hjemmelavet is med bagte rabarber.

til 4 personer.

 

4 pasteuriserede æggehvider

2 dl sukker

4 pasteuriserede æggeblommer

1/2 l piskefløde

 

vanilje

hakket chokolade

hakkede hasselnødder

 

Start med at hakke chokolade og nødder, så det er klar til brug.

Æggehviderne piskes stive, derefter drysses sukker i lidt af gangen, mens du pisker.

Derefter hældes æggeblommerne i, lidt af gangen. Pisk det rigtigt godt.

I en anden skål piskes piskefløden stiv.

Til sidst tilsættes lidt vanilje, hakket chokolade og nødder i æggesnapsen sammen med det stive fløde, piskes let sammen

Den færdige ismasse hældes i en form og direkte i fryseren.

Isen skal have lov at stå i fryseren til næste dag og den er spiseklar.

Isen bundfælde ikke og der skal ikke røres i ismassen efter den er sat i fryseren.

Vanilje, chokolade og nødder kan jo bare skiftet ud med andre smagstilsætning af smag og alt efter hvad det skal serveres sammen med.

Se også opskrift isdersert med vaffelstænger, bagt i isterningbakke

 

Bagte rabarber

 500 gr. rabarber

100 gr. sukker

 1 spsk. Kanel

 1 tsk. stødt ingefær

Rabarberne skylles rigtig godt og skæres i små stykker, bland derefter rabarberne med sukker, kanel og ingefær.

Det hele lægges i en ildfast fad, bages i ovnen ved 200 gr. i 20 - 25 min.

Det afkøles lidt og serveres til isen, der lige skal tages op af fryseren i godt tid, så den er let optøet.

Velbekomme.

 Isen kan også serveres med vaffelstænger

 se opskrift Her

 

Isen kan også fryses ned i hjerte formen - se "Hjerteform"

Læg formen på et fad og fugt lige bagepapir under vandhanen,så er det nemmere at forme.

Læg bagepapir inden i formen, så glat så muligt. hæld ismasse i og frys.

Formen er meget nem at skille ad - så isen bevarer form og et flot ved servering.