Chokolade-appelsinkage

 

 Find opskriften her: http://www.eriksminde-gaardbutik.dk/content/49-chokolade-appelsinkage  En citrus julienne jern find den her :http://www.eriksminde-gaardbutik.dk/til-frugt-grontsager/248-juliannejern-til-citrusfrugter.html

 

Kagen er god alene til kaffebordet, men også rigtigt god som dessertkage

sammen med en hjemmelavet is og lidt frisk frugt.

Kagen kan både bages som en hel kage i en kageform.

eller som muffins.

Denne opskrift giver ca. 30 små muffins. :

 2 usprøjtet appelsiner

100 g smør

200 g mørk chokolade

4 æg

170 g sukker ( 2 dl )

1 tsk. vanillesukker

60 g hvedemel (1 dl)

 

Flormelis eller smeltet chokolade til at pynte kagen til sidst,

samt lidt reven appelsinskal.

 

Riv skallen af de 2 appelsiner med en fin rivejern og derefter presses saften af appelsinerne,

der skal bruges ca. 1 dl saft.

Appelsinskal og saft blandes i en gryde. Kog det, til der ca. er 2 spk. tilbage og lad det køle af.

Sæt ovnen på 175 grader.

Smelt smøret (det skal være smør og ikke margarine) i en gryde, tag det væk fra kogepladen, lad chokoladen smelte i det varme smør og rør til, det er en jævn flydende masse.

Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende i en skål.

Rør det kogte appelsinsaft og chokoladesmør og mel i.

Tag en stor kageform og læg bagepapir indeni derefter fordeles dejen i formen.

eller fordel dejen i små muffinsforme.

Bag kagen eller mufins på nederste rille i ovnen.

Bages kagen som en stor kage skal det have 55 min og som muffins bages de  i 20 min.

 

Hvis den er bagt som stor Chokoladekagen skal være helt kold inden den tages af formen.

Vend kagen på hovedet ud på serveringsfadet, drys den med flormelis igennem en sigte. Med en citrus juliennejern kan kagen pyntes yderligere med lidt appelsin skal, så der kommer lidt farve på.

Har du lyst til at være kreativ kan Kagen evt. dekoreres med motiver.

Det gøres ved at klippe hjerter eller stjerner eller noget helt andet ud af alm. hvidt papir.

Læg motiverne på kagen inden du drysser flormelis et tyndt lag ud over kagen, fjern  så til slut papirmotiviterne fra kagen.  Motiverne vil så fremstå fine på kagen, da de ikke har fået flormelis.