Uhre - altid en rundtur og en omvej værd.

Alle er velkommen til at besøge følgende:

åbent hus Uhre

Følgende billede er spændende produkter, som findes hos de overnævnte steder "De lokale" i Uhre.

Der er 2 ting fra hver sted.

de lokale i UhreAlle er meget velkommen

     

             flyvers de lokale

”DE LOKALE” & UHRE BY holder Åbent Hus

den 2. og 3. november 2019.

Gå ikke glip af vores udvidede åbent hus. Vi sørger for masser af god stemning, konkurrencer med fine præmier og lidt mundgodt. Der vil være mulighed for at betale med Mobile Pay.

Trædrejer Kristian Jepsen har drejet træ i en del år. Det er spændende hvad en knast fra et udgået træ, kan anvendes til, eller måske en gren, der er afsavet, da grenen kom til at skygge for meget. Kan det blive til en fugl, en skål, en fantasifigur eller hvordan kan udtrykket i træet bedst beholdes. Kom på besøg hos os og se hvordan træ kan få nyt liv. Bliv inspireret til selv at gå i gang eller måske må en af de figurer der er fremtryllet, med dig hjem.

Eriksminde-Gaardbutik v/Karen Marie Lundager er en net- og gårdbutik, som ligger 1 km. udenfor Uhre By. Den tidligere kostald er omdannet til butik med kreative køkkenredskaber og udsøgte specialiteter. Så er du lidt kreativ i dit eget køkken eller mangler du en gaveide, så besøg Eriksminde-Gaardbutik, det kan være et helt slaraffenland at gå på opdagelse mellem de forskellige udvalg i bageudstyr, lerfade, retro dåser, frugt- og grøntsags redskaber; alle i god kvalitet. Her satser vi på at have et udvalg af køkkenredskaber, som er lidt anderledes end du lige finder andre steder.Varesortimentet byder også på spændende specialiteter, som krydderier, tør pesto, specialøl, m.m. Dette giver muligheder for at du kan bestille kurve til gaver. Der er udlejning af æblepresningsudstyr, som er manuelt eller elektrisk, kom og hør om mulighederne. Denne weekend har Eriksminde-gaardbutik besøg af 2 andre firmaer:

Tralaleg.dk fra Herning, der har sjove og spændende kalender- og julegaver til børn. Se mere på https://www.tralaleg.dk

Samt Høstblomst v/Charlotte Hansen

Høstblomst v/Charlotte Hansen er et uldværksted som forarbejder uld til garn. Ulden bliver vasket, renset, kartet og spundet til garn på den gammeldags facon. Meget af ulden beholder sine naturlige farver og en del af ulden bliver plantefarvet. Der er lavet opskrifter der passer til garnet, hvor det er muligt at lave din egen unikke udgave. Der er også mulighed for at købe ulden som karteflor som du selv kan spinde.

Henning- & Anne-Grethe Poulsen  Garage-, loppe- og kræmmermarked. Alt fra søm, skruer, værktøj til porcelæn, lamper og møbler. Ja mange forskellige ting samt stort udvalg i pileflet.

Galleri me sjell v/Rita Gram har galleri med værker i collager, akvareller og malerier samt unik kunsthåndværk. I atelieret på 1. sal er der også kunstværker i tegninger, akvareller, collager og malerier.  En stor væv er sat op med trend til tørklæder i silke, ligeledes vil der kunne ses påbegyndt et stort ryatæppe 2 x 3 m i galleriet. Endvidere er der udsalg på design/modeller, bøger, m.m. Der kan udstedes gavekort.

Uhre Kirke er bygget i 1920, tegnet af Ulrik Plesner og V. Monrad. I 1992 – 1993 gennemgik kirken gennemført renovering. Det første du møder når der trædes ind i våbenhuset er døren til kirkerummet som er i pastel og helt unik, når døren åbnes modtages man af et væld af pastelfarver i en smuk farvesymfoni. I korvæggen er en stor glasmosaikrude udført af Helle Scharling. Ruden er en eksplosion af farver og hvor de blå nuancer samler sig i en korsform som peger opad i jubel og lovsang og tankerne henledes på påske og opstandelse. Der er ALLEHELGEN om søndagen kl. 14. Kirken har åbent denne weekend, men ingen rundvisning

Uhre gl. Købmandsgaard drives udelukkende af frivillige. Viser efterkrigstidens købmands handel med alt hvad dette indebærer. Butikken dufter ”som da jeg var barn”, så dejligt, baglokalet med kaffemøllen, kontoret med divanen og komis-kitlen, pakhuset, kælderen og hestestalden med ”lokum” ren nostalgi. I pakhuset er der ofte udstillinger, foredrag, fortællinger, fester og m.m.  Butikken har åbent og bemandet i denne weekend

Besøg Uhre mølle, den stråtækte ” hollansk mølle”, møllen er fra 1843 og er de senere år blevet renoveret og står i dag fuldt funktionsdygtigDu kan flere gange i løbet af sommeren opleve, når møllen kører og møllersvendene er på arbejde. Denne weekend er møllen og det tilhørende pakhus åbent for besøg, alle er velkommen.