Uhre - altid en rundtur og en omvej værd.

Alle er velkommen til at besøge følgende:

Åbent hus hos ”De lokale”

 

”De lokale” og Uhre by, 7330 Brande holder åbent hus den 7. og 8. november.

Karl Henning`s Bio Grønt byder indenfor til smagsprøver af kartofler, grøntsager og andet godt i Demeter (Biodynamissk) kvalitet. Gården Højbo har siden 2006 dyrket Biodynamisk, hvor der er fokus på at dyrke og producere produkter (kartofler, grøntsager m.v.) af den allerhøjeste kvalitet. Dette gøres gennem en målrettet indsats for at skabe de bedste livsbetingelser for microlivet i jorden ved brug af en god energirig kompost som er medvirkende til at bringe jorden i balance og som er grundlaget for produkter med smag, duft og holdbarhed eller bare stor vitalitet.

Den biodynamiske dyrkningsmetode har fokus på diversitet og fremmer binding af kulstof i jorden.

Der vil også være mulighed for at handle lidt i det gode udvalg. Endvidere er der mulighed for køb af kød og ost i Demeterkvalitet af den biodynamiske landmand C. Hedeager, Ølgod som vil være tilstede. Vi glæder os til at tage imod.

 

MarianneKatrine Clausen

I den gamle staldlænge på Kærbygaard, kan du møde MarianneKatrine som er alternativ behandler og claivoyant medie. Her kan du høre om de forskellige behandlings former og sessions som jeg tilbyder.

Du vil opleve lokalerne som hver uge byder på NAVAcafé og hvor der afholdes arrangementer og kurser, både af mig men også af andre.

I shoppen kan der købes sten og krystaller, aromaterapi, røgelse, saltlamper, engle- og orakelkort, naturlig økologisk hudpleje og m.m.

 

PAPIRGARAGEN v/Jane Bente Pedersen

Velkommen til mit univers af håndlavede kort og små gaveæsker til enhver anledning.

Jeg har altid været kreativ med papir og karton og nyder at bruge min fritid på at afprøve nye teknikker og kreere nye ideer af indenfor papirets verden. Bla. er flaskekort – til når der gives fl. vin – og små gaveæsker til evt. penge eller gavekort. Derudover har jeg altid et bredt udvalg af kort på lager.

Mit værksted er i huset mens udstilling er i garagen. Derfor navnet PAPIRGARAGEN. Mangler du et kort eller gaveæske, er du altid velkommen til at besøge mig. Åbent efter aftale.

 

Eriksminde-gaardbutik har desværre lukket denne weekend p.g.a. Covid 19

Eriksminde-Gaardbutik v/Karen Marie Lundager er en net- og gårdbutik. Den tidligere kostald er omdannet til butik med kreative køkkenredskaber og udsøgte specialiteter. Er du lidt kreativ i dit eget køkken, eller mangler en gaveide, så besøg Eriksminde-Gaardbutik, som er et helt slaraffenland at gå på opdagelse i mellem udvalg i bageudstyr, lerfade, frugt- og grøntsagsredskaber, alt i god kvalitet og satser på at have et udvalg af køkkenredskaber som er lidt anderledes, end du finder andre steder.

Varesortimentet byder også på spændende specialiteter som krydderier, tør pesto, specialøl, m.m. dette giver muligheder for at bestille gavekurve.

Butikken udlejer desuden æblepresningsudstyr, enten manuelt eller elektrisk.

Denne weekend er der besøg af 2 andre firmaer: Tralaleg.dk fra Herning, der har sjove og spændende kalender- og julegaver til børn 

OBS OBS. Høstblomst er i stedet at finde hos Hennings loppemarked, Rugvænget 7, uhre.

Høstblomst v/Charlotte Hansen. Høstblomst er et uldværksted som forarbejder uld til garn. Ulden bliver vasket, renset, kartet og spundet til garn på gammeldags facon. Meget af ulden beholder sine naturlige farver og en del af ulden bliver plantefarvet.

Der er lavet opskrifter der passer til garnet, hvor det er muligt at lave sin egen unikke udgave. Der er også mulighed for at købe ulden som karteflor som du selv kan spinde.

 

Garage -/Loppesalg v/Henning Poulsen

Henning afholder garage-loppe- og kræmmermarked. Her er alt fra søm, skruer, værktøj, porcelæn, lamper, møbler, m.m. Ligeledes et stort udvalg i flot pileflet.

 

Trædrejning v/Kristian Jepsen

Kristian Jepsen har drejet træ i en del år. Det er spændende hvad en knast fra et udgået træ kan anvendes til, eller måske en gren, der er afsavet, da grenen kom til at skygge for meget.

Kan det blive til en fugl, en skål, en fantasifigur eller hvordan kan udtrykket i træet bibeholdes.

Kom på besøg hos os og se hvordan træ kan få et nyt liv.

Bliv inspireret til selv at gå i gang, eller måske får du lyst til at købe en af de figurer, der er fremtryllet.

 

Galleri me sjell holder lukket denne weekend, er desværre ikke med i år.

Galleri me sjell v/Rita Gram Uddannet Tekstil-Designer og Billedkunstner og laver collager, akvareller, malerier i galleriet er desuden kunst også unikt kunsthåndværk. Der er en stor væv med påbegyndt silke til tørklæder, ikke det sammen som sidste år og da var jeg også påbegyndt et stort ryatæppe 200 x 300 cm og er nu nået ca. 135 cm, dette kan ses. Der er stort udsalg af design,/modeller, boligtekstiler (alt eget design), bøger samt enkelte akvareller til meget nedsatte priser. På 1. sal er der også kunstværker som kan beses.   

 

Uhre kirke er bygget i 1920 og gennemrenovert i 1992 – 1993. Når den unikke kirkedør åbnes, modtages man af et væld af pastelfarver i en smuk farvesymfoni. I korvæggen er altertavlen en stor

meget smuk glasmosaikrude, udført af kunstner Helle Scharling. Kirken er åbent den weekend.

 

Den gamle Købmandsgaard drives udelukkende af frivillige. Stedet er et købmands-museum med mange gamle og sjove effekter og spændende at gå på opdagelse i. Butikken er åbent og bemandet den weekend.

 

Uhre Mølle. Den stråtækte jordhollænder på Tarpvej er fra 1843. Møllen er i løbet af de senere år blevet renoveret og står i dag fuldt funktionsdygtig. Møllen er desværre lukket , men det tilhørende pakhus er åbent for besøg den weekend.

 

Gå ikke glip af vores udvidede åbent hus. Vi sørger for masse af god stemning, konkurrencer med fine præmier og lidt mundgodt.

Der vil være mulighed for at betale med MobilePay

Corona tid, der kan være begrænsninger på antal besøgende på samme tidspunkt, der må man have forståelse, det er ikke os alle der har lige meget plads men hjertelig velkommen til alle.