Ærtespirer - ærtespirer dyrkning

Previous
Next

150 gram ærter til indendørs brug. Det svarer til 10 håndfulde ærtespirer.
Smager af friskt plukkede sukkerærter

35,00 kr.
Inkl. moms
På lager

Ærter kan også dyrkes som spirer, det tager ca. 2-3 dage fra du starter frøene til de friske ærtespirer er spiseklar.  De er bedst når spiren er ca. 1 cm lang.

20 gram ærter passer til et spireglas. Lav selv dit egen spireglas: et alm drikkeglas, en elastik og et stykke meget finmasket net f.eks. ostelærred, brudeslør eller lign. Det skal være så stort, så det kan sidde fast hen over glassets åbning med en elastik. Så er det let, når frøene skal skylles under vandhanen. Bagefter skal glasset stå på skrå på hovedet, sådan at alt vandet løber væk fra frøene. Dette for at undgå, at de er konstant våde. De skal kun være fugtige, og må ikke ligge i vand. 

Når du dyrker spirer i et glas eller spirebakke hjemme på køkkenbordet, skal de skylles 2 gange dagligt med frisk kølig vand.

Når de færdige friske sprøde spirer er klar til brug smager de af frisk plukkede ærter. Brug dem til dip, snacks. i salat, i smoothies eller hvad du lige synes de smager godt sammen med.

Har du lyst til at lære mere om at dyrke spirer,  læs bogen "Friske spirer- en guide til spiring" af Miriam Sasha Sommer, køb bogen her hos os til 149,00 kr. Bogen kan anvendes af både begyndere og øvede. Bogen er god at bruge som en inspirerende opslagsbog undervejs i din egen spire dyrkning.

Dyrk ærter til spirer eller dyrk dine egne ærteskud i vindueskarmen.

Ærter kan dyrkes som mikrogrønt, hvor det dyrkes i jord. Jorden skal have lidt gødning, da selve ærtens indhold kun strækker til at sætte det første sæt blade.

Efter såning og ca. 14 -20 dags pasning med vand i en potte i vindueskarmen har du de fineste ærteskud på 10 -15 cm. Du klippe bare de grønne topskud til salat til pynt. De smager som ærtebælge, en dejlig smag.

Det er enkelt, nemt og sundt. Der medfølger vejledning sammen med ærteposen. 

150 gram i posen strækker til, at der kan sås flere gange. Kom frøene i en lufttæt pose med genluk. Så er der mulighed for både dyrkning som ærtespirer, og ærteskud kan afprøves.

Prøv også at dyrke andre frø som Rosen radise, sennep, Broccoli  eller Karse. Du kan blande frøene når du sår mikrogrønt.

Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.