Ca. 20 - 30 stk, alt efter hvilken størrelse der ønskes.
Ingredienser:
2 2/1 dl mælk
75 g smør
25 gær gær
1/2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg +1 æg til pensling
ca. 500 g hvedemel
ca. 100 g marcipan
ca. 100 g nougat
Glasur eller chokolade, som pynt.
Smelt smøret og derefter hældes mælk i det smeltede smør.
Rør gæren ud i den lune blanding af mælk og smør.
Tilsæt salt og sukker og 1 æg.
Tilsidst røres hvedemelet i lidt ad gangen og ælt så dejen godt igennem.
Lad det hæve i ca. 45 min eller til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud på bordet og stik med udstikkeforme runde cirkler ud af dejen.
Sørg for at udstikkerformen ikke er for lille, da gærdejen trækker sig lidt sammen ved udstikning.
Se billederne, som hører til efterfølgende forklaring. Se billeder.
http://eriksmindegaardbutik.blogspot.dk/
I dejcirklen skæres der 4 riller, så der fremkommer 4 kvarte stykker dej, der stadig hænger sammen i midtedejen.
I midten af dejcirklen lægges en kugle, trillet af halv marcipan og halv nougat.
De kvarte dejstykke foldes nu rundt og macipan/nougatkuglen en af gangen -se billederne.
De sidste kvarte som afslutter rosenknoppen skal låse bollen, d.v.s. de to spidser skal trækkes ned på undersiden af bollen så rosenknoppen ikke miste sin form ved bagning.
De færdige rosenknoppe stilles til hævning igen ca. 1/2 time
Pensl rosenknopperne med piskes æg og bag dem i ca 15 min. ved 200 grader.
ved servering kan rosenknopperne pyntes med glasur eller lidt chokolade.
Rosenknopperne er også flotte at stille på bordet uden pynt og og så lad gæsterne selv lægge pynt på.
Mulighed for indkøb af Udstikkerforme:
Runde-udstikkerforme-10-stk Udstikkerforme dia fra 1,5cm til 7 cm - glatte
1 udstikkerform med bølget kant -dia. 4,5 cm
1 udstikkerform med bølget kant - dia 6,5 cm
Dekopen til af både smelte chokoladen i og til direkte brug til bordet til pyntning af boller og til kager og