Hjemmelavet sprød Müsli.

 

300 g groftvalset harvegryn

100 g grofthakkede hasselnødder

100 g grofthakkede, usmuttede mandler

100 g kokosmel

100 g solsikkekerner

100 g græskarkerner eller hørfrø                                                                                                                                 

300 g honning

2 -3 spk. Kanel - mængden kan du bare ændre.

Bland alle ingredienserne i et ovnfast fad eller hæld det hele direkte i bradepanden til ovnen.

Vend det hele grundig rundt med 2 grydeskeer.

Rist blandingen i en forvarmet ovn

på 170 grader i 25 min.

Afkøl müslien, rør rundt ind imellem.

Gem müslien i en tætsluttende beholder.

Drys evt. dine egne tørrede frugter ovenpå muslien. Lav dine egne tørrede frugter

Et lille Tip !!! Sommertider tager jeg 1 plade, 100g 70 % chokolade, knække chokoladen istykker og vender det i det varme musli, når det er kommet ud af ovnen. jeg bliver ved med at røre i muslien til chokoladen er smeltet og fordelt i hele potionen - det smager også godt.

Du kan også lave helt din egen blanding, bevar harvegryn og honning og så ændre på indholdet af nødder og kerner efter eget smag, derved finder du frem til din helt egen hjemmelavet müsli.

Kun fantatien sætter grænser, prøv dig frem.

God fornøjelse.

 

Forfatter: Karen Marie Lundager