Tørret frugtremme - lav det selv.

Brug det som slik, brug det til at pynte kager eller desserter. Kun fantasien sætter grænser.

    


Leg med maden, lav fine dekroationer på tallerkenen til børnefødselsdag eller til andre gæster, det er både sjovt og vækker lidt beundring.

Tør frugt i ovnen, kan opbevares længe i køleskabet i et lufttæt glas med låg.

Her har jeg taget 3 slags frugt, som jeg synes er spændende og smage godt sammen, husk disse forslag er kun ideer, så kan sagtens du selv finde andre sammensætninger.

Her er 4 forskellige forslag. Der bruges kun frugt, ingen sukker. hvis du har lyst kan der evt. tilsættes krydderier som kardomonne, ingefær, vanilje eller mynte blade, lige hvad du synes smager godt sammen..

1.forslag: 200 g tørret abrikos , saften af 1 appelsin og 1 mango.( blive til gule frugt remme. )

Abrikos skal skæres i  mindre stykke og ligeledes skal mangoen skrælles og skæres i stykke og saften presses af en appelsin.

eller  bland

2. foslag: Kirsebær, hindbær og jordbær ( blive til røde frugt remme.)

eller

3. forslag: Banan, blåbær og lidt frisk revet ingefær.

eller

4. forslag: Hindbær,brombær og banan.

Tag de valgte frugt, skær i mindre stykker og kom dem i en gryde, hvor det gives et kort opkog. Derefter blendes hele frugtmassen i en blender til det har en jævn konsistens.

Frugtmassen tørres nu i en ovn 8-12 timer v. 70 grader.

Smør og fordel ca. 4 - 6 dl  frugtmasse i et tyndt lag ud over en hel bageplade med bagepapir eller brug bolsjerunderlag som bageunderlag.

Husk ovnlågen skal stå på klem under hele tørretiden, så fugten kan komme ud af ovnen. Hvis ovnen bliver sat på varmluft, kan du jo sagtens have 3 plader med forskellige slags frugt af gangen. Så sparer du lidt på el-økonomien.

Frugtmassen  er færdigtørret, når det er har en læderagtigt konsistens og en tør overflade, som  ikke klister mere.

Når det er færdigt, tages det ud af ovnen og mens det endnu er varm klippes frugtmassen sammen med bagepapiret i passende smalle og bredde stykker.Det kommer meget an på alt hvad det tørret frugtmasse skal bruges til - frugt remme som slik eller det skal bruges til dekroation. Først derefter skilles det tørret frugtstykker fra bagepapiret. (  Hvis du har brugt andet dyrere bageunderlag, skilles det selvfølgelig ad, inden der klippes i frugtmassen. )

Det færdige frugtremme/ frugtmasse opbevares i en lufttæt beholder eller glas m. låg i køleskabet . Hvis du er sikker på det tørrede frugter under 15 % fugt kan det holde sig i en lukket glas i et køkkenskabet ved stuetemperatur, læs mere under "tørret frugt".

Du kan også anvende det tørret frugtmasse til dekroation ved hjæjp af div. udstandse forme eller bare tage en saks og klippe direkte i frugtmassen .

Hvis det skal bruges til frugt remme/ slik kan det evt. vendes i kokosmel inden de rulles sammen.

Prøv selv - det smager rigtigt godt og du ved lige præsis, hvad det indeholder af gode råvarer.