Gulerodssuppe med rejerGulerodsuppe med chiliristede rejer.

 

En skøn asisisk inspireret krydret suppe med kokosmælk, ingefær.

Opskriften er fundet i bladet "Hjemmet" og  er ændret lidt efterhånden hver gang jeg skal lave suppen, men den er god med masse af smag. Så værsegod her er opskriften, så kan du selv prøve den. 

Arbejdstid : 20 min.

Kogetid: 30 min.

Suppen er fryseegnet

Antal: til 4 personer

2 løg, hakkede

2 fed hvidløg, hakket

1 kg gulerødder , skæres i små tern

2 spsk. olivenolie

1 dåse kokosmælk

1 liter grønsagsboullion eller 1 liter frosen hønsesuppe

2 cm frisk ingefær, rives fint

1 appelsin,(brug saften af 1 appelsin)

salt

300 g optøede rejer

1 rød chili, finthakket

1 bundt persille eller koriander, alt efter smag.

 

Tilbehør: groft brød.

 

Svits løg, hvidløg og gulerødder i 1 spsk olie i en gryde.

Tilsæt kokosmælk og bouilon og kog op. Skru ned til lav temperatur og lad suppen koge 30 min. under låg.

Blend suppen til en fin og glat puré. Smag suppen til med ingefær, appelsinsaft og salt.

Lad rejerne dryppe af i en sigte.

Varm 1 spsk olie på en pande og steg rejerne hurtigt i olien.

Tag panden af blusset og bland rejerne med chili og persille.

Anret suppen i 4 skåle, fordel rejerne på toppen og servér med groft brød.

 

Tips.: Hvis suppen ønskes stærkere blandes lidt af chilien i suppen, og lad det koge med.

 

Velbekomme .