Macarons  – grundopskrift . ( Stor portion til ca 2 plader, ca 48 stk. )

280 gr. flormelis

160 gr. mandelmel, ( meget finthakkede mandler)

3 æggehvider

1 knivsspids salt

50 gr. sukker

½ tsk. vaniliesukker.

2-4 dråber frugtfarve, vælgfri alt efter cremens farve og smag.

 

Hvid Chokoladecreme:

1/2 dl piskefløde

100g hvid chokolade

50 g smør

smag  + frugtfarve

Smagsforslag, kun fantasien sætter grænse:

50 g purerede bær f.eks.: brombær, solbær, jordbær, hindbær, kirsebær eller

fintrevet appelsinskal eller lidt citronsaft, knuste kandiserede violer, pistacienødder eller finthakket mynte.

 Se video: Sådan laver du franske macarons

Sådan gør du:

Si flormelis og bland den godt med de finthakkede mandler.

(TIPS: Sørg for at æggehviderne har stuetemperatur, så alle ingredinserne har samme temperatur.)

Pisk æggehviderne stive i en skål, tilsæt salt og tilsæt langsomt sukker medens der piskes, til det er en passende konsistens. Macaronmassen må ikke være for tynd, så den løber ud, men omvendt må den ikke lave toppe, det skal danne den fine runde form, som makroner er. Tilsæt halvdelen af flormelis blandingen og vend forsigtigt med en spartel, tilsæt vaniljen og resten af flormelis blandingen og bland forsigtigt til det er mikset helt.

Fyld Decomax  eller en sprøjtepose med noget af dejen, sæt den store runde tud på og fyld kagemassen til den inderste cirkel på macaronmåtten.

Lad dem stå 30 min -1 time ved stuetemperatur, så dannes der en fin glat skorpe der gør de får denne flade udseende som er typisk for macarons.

Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 150 grader i 20-25 min., til de er faste.

Ved bagning flyder de ud til den yderste cirkel, vældig smart, for så er alle macaron ens i størrelse, når de skal lægges sammen.

 Sådan gør du:

Cremen. Hæld fløden i en gryde, giv det et hurtigt opkog og gryden tages derefter af kogepladen.

Chokoladen knækkes i stykker og røres i det varme fløde. Når chokoladen er smeltet, røres smøret i og tilsidst rører smag og farve i cremen.

Lad cremen blive helt afkøle før makronerne lægges sammen 2 og 2 med cremen. Det ser fint ud hvis cremes farve passer til makronernes farver.

De sammenlagte macaroms kan opbevares i køleskabet op til 2 dage eller fryses ned til senere servering.

 TIPS : Lav selv din mandelmel med en mandelmølle.

Se nærmere på: Kit Macaron sæt,dekomax med bagemåtte.  

macaron sæt - dekomax med bagemåtte