Æblemuffins som roser.

 

p-tæter p-tæter  p-tæter p-tæter æblemuffins  

Antal ca. til 10 - 12 kager.

Ingredienser:

Mørdej

2-3 røde æbler

lidt marcipan

lidt blød nougat

creme fraice

Disse muffins skal spises samme dag som de bliver bagt, så er de bedst, ellers kan de bagte æbler godt blive lidt kedelige.

Køb en færdigt tærtedej eller lav en mørdej helt fra bunden- hurtigt og nemt :

Mørdej

100 g smør , 150 g mel , 1 spsk sukker,en annelse salt og 1 æg.

Bland alle ingredienserne sammen og saml det hurtigt til en dej.

Tips:Sørg for at smørret er stuetemperatur, så er det nemmere at arbejde med.

           

       

 

Dejen lægges i køleskabet mens æblerne gøres klar.

Tag en kærnehusudstikker og fjern kærnehuset i æblet.

Derefter snittes æblet på mandolinjernet i lidt kraftige stykke, ca. 1/2 cm tykke.

Inden du kan bruge æblestykkerne sammen med dejen, skal de være bøjelige uden at gå i stykkker, derfor gives de en hurtigt opkog.

Hæld vand i en lille gryde, ca. 1/4 fuld, tilsæt  1 stor spsk. honning og bring vandet i kog.

Når vandet koger lægges æblestykkerne i honningvandet og koges i ca. 2- 3 min til stykkerne er bløde . Æblestykkerne tages forsigtigt op enkeltvis og ligges til afkøling.

Dejen udrules tyndt på bordet og skæres i strimler, æblestykker lægges, så de ligger halv ned over dejen og lidt over hinanden se billederne. Her er brugt 5 æblestykker til hver kage. På dejen under æblerne er der lagt lidt marcipan og lidt blød nougat ( kan undlades ).

Rul derefter dejen med fyld ( æblerstykker og marcipan/nougat sammen. Lås kagen ved at den sidste dejstykke trækkes under kagen inden den stilles i en muffinsformse billeder.

Bag dem ca. 20 min i ovn ved 200 grader og servere dem lune med cremefraice.

p-tæter