Börner mandolinjern 

Mandolinjern Börner V3, V5 og V6

Kend forskel på de 3 Börner mandolinjern, sæt focus på de små detaljer, derved får du købt lige den mandolinjern der passer netop til dine behov.

Börner Mandolinjern er genial og verdenskendt med sin V-skær. Det betyder, du har et meget langt snitteflade, når du arbejder med dine grøntsager og frugt. Det gør den hurtigt og effektivt og nem at håndtere. Det er meget let at skifte jern, og med en Börner mandolinjern kan du snitte dine råvarer i skiver, stænger og tern.

Mandolinjernet  er let at rengøre under vandhanen, den tåler ikke opvaskemaskine. Behandl den, som du behandler dine gode brødknive. 

Denne Börner mandolinjern er produceret i Tyskland siden i 50èrne, førhen blev den meget solgt rundt på markeder her i Danmark, den er kendt for sin evige høje skarphed og lang holdbarhed, i en almindelig husholdning holder de typisk 15 -20 år. Det må man kalde kvalitet.

Jeg har prøvet at beskrive forskellighederne på de 3 Börner mandolinjern, så det forhåbentligt giver dig et overblik.  

Börner mandolinjern findes i 3 modeller V3, V5 og V6.

Börner mandolinjern V3

Börner V3 er den første model der blev produceret, den findes i 2 farver orange og hvid.

Har lille greb foroven og små gummiduppe forneden, så den er skridsikker ved brug, den er bygget med ekstra tappe på bagsiden, så en ligger super godt i opsamlerskålen.

Ingen af jernene kan skubbes frem, så de lukker/beskytte for kniven under opbevaring, det er muligt både med  V5 og V6, men der kan tilkøbes en god holder med sikkerhedslås til V3. Denne holder hører med ved køb af V6, men den findes ikke til V5.

Der medfølger grøntsagsholder( til at beskytte fingerne) og 3 snitte jern:

1 vendbar jern når du snitter i skiver, med mulighed får 2 forskellige tykkelse.

2 ekstra jern:  3,5 mm og 7mm til stænger og tern,

så i alt giver Mandolinjernet V3 dig forskellige 4 muligheder for indstillinger.

Mulighed for tilkøb til V3:

Holder med sikkerhedslås til mandolinjern, grøntsagsholder og 2 jern.

Ekstra jern: 1,6 mm, 4,5 mm og 10 mm

Opsamlerskål, 1,5 liter med gummidupper under bunden, desværre passer denne skål kun til V3.   Findes i 2 farver orange og hvid.

Börner mandolinjern V5  

Börner V5 findes i 4 farver. orange, hvid, grøn og rød.

Börner V5 er specialt udviklet med en knap på siden, der gør muligt at hver enkelt jern har flere funktioner .

V5 mandolinjernet er udviklet med et godt stort greb/ håndtag og ligeledes er gummidupperne blevet væsentlige større forneden end V3, så den er virkelig skridsikker under brug.

Der medfølger grøntsagsholder og 3 snitte jern, samt holder til 2 jern:

1 jern når du snitte i skiver, med mulighed får 4 forskellige tykkelse. Dette jern kan også skydes hen til V-skæret, så den lukker og beskytter for kniven ved opbevaring.

Og 2 jern til julienne:  3,5 mm og 7mm til stænger og tern, hver med 2 funktioner, d.v.s. ved hjælp af knappen på siden kan mandolinjernet med jernet 3,5 mm sættes så med snitte 1,6 mm og 7mm jernet kan sættes til 4,5 mm, så ialt giver mandolinjernet V5 dig 8 muligheder for indstillinger.

Mulighed for tilkøb til V5:

Ekstra jern: 10 mm.

(De ekstra jern der kan tilkøbes til V3 og V6 har du allerede med ved køb af V5)

Opsamlerskål, 2,5 liter, har løs rist i bunden til evt. afdrypning, Ovalt skål med håndtag der er specielt udviklet så de passer til V5 og V6. Skålen kan sagtens bruges som serveringsskål. 

Vitaminskål i klar plast med vakuum låg samt multi låg, som passer til Börner Mandolin V5 og Börner rivejern. Skålen findes også i stål - den er på vej til hjemmesiden.

Se video om skålen.  https://youtu.be/rdIG_7GznYg

vitaminskål

Börner mandolinjern V6

Börner V6 er findes i 2 farver, Sort og rød. ( Vi har kun den sorte. )

V6 mandolinjern er specielt udviklet på en flot udseende med børstet stål.

Mandolinjernet er lidt af en blanding mellem model V3 og V6

Börner mandolinjern V6 er ligesom V3 mandolinjernet, den har ingen knap på siden, hvilket betyder den har 5 muligheder for indstillinger( Den har ekstra snitte jern end V3), den har håndtag og gummidupper som V5 mandolinjernet.

Til Börner V6 mandolinjernet medfølger der grøntsagsholder og 4 snitte jern:

2 jern til skiver, de er vendbar, så de giver mulighed for 3 tykkelser. Den ene jern bruges også til at skyde hen foran V-skæret til at beskytte kniven ved opbevaring, derfor 3 tykkelser.

2 jern 3,5 mm og 7mm

Der medfølger også en holder med sikkerhedslås til hele mandolinjernet, og de 3 jern.

Mulighed for Tilkøb til V6:

Ekstra jern: 1,6mm, 4,5mm og 10mm

Opsamlerskål 3,5 l med rist ( Det er samme skål som bruges til V5 og V6) den findes desværre kun i farverne Hvid og Orange. ( ikke i sort )

  Börner mandolinjern

Tips.

Når der skal rives tern, trækkes råvaren i grøntsagsholderen først i en retning ned over mandolinjernet, så vendes grøntsagsholderen 1/4 omgang i hånden inden næste træk og sådan bliver du ved med at vende grøntsagsholderen frem og tilbage ved hvert træk og du har de fineste tern i f. eks. løg, agurker eller andet. 

Udover over selve de 3 mandolinjern findes der 4 rivejern med hver deres funktion. Der er

Waffel- rivejern, roko-rivejern, rösti-rivjern og V-reibe-rivejern, klik på de 4 navne og se produktet.

Prøv selv en Börner mandolinjern inden køb.

Kom i vores butik inden dit køb, vi har altid en demo model af V5 Börner mandolinjern samt de 4 rivejern du kan prøve med kartofler og gulerødder og find ud af om det er den mandolinjern du har lyst til at bruge i dit køkken.

Se alle vores Börner produkter her.

Venlig Hilsen

Karen Marie Lundager

www.eriksminde-gaardbutik.dk