Opskrift på hjemmelavet marcipan helt fra bunden.

Du har brug for en mandelmølle,  se her.

Ingredienser til marcipan:

200 g mandler

75 g. vand

50 g. rørsukker

ca. 2 tsk. honning.

Start med at smutte alle mandler, så skallen bliver fjernet, dette gøres lettes ved at hælde kogende vand over alle mandler og lade dem stå lidt. Derefter hældes det varme vand væk og  hæld kold vand på mandler. så kan de smuttes meget nemt.

Alle mandler hakkes nu med mandelmøllen til  mandelmel, jeg har hakket mandlerne 2 gange for at få det så fint som muligt.

Vand og rørsukker og honning varmes stille op i en gryde og lad det simre i ca. 5 min.

Gryden tages af varmen, derefter hældes mandelmelet i den gryden lidt af gangen og røres til det bliver en samlet masse.

Marcipanmassen køles af , æltes godt sammen og lægges i en lukket beholder i køleskabet i mindst 1 døgn.

Vupti - hjemmelavet marcipan der virkelig smager af mandler. 

Mandelmølle er på dagens tilbud i dag d. 3 dec. se mandelmølle

mandler  mandelmel  honning tilsættes 

mandelmel tilsættes  marcipanmasse  hjemmelavet marcipan