Hjemmebagt knækbrød er super nem og smager fantatisk godt.

Ingredienser til 2 plader:

4 dl kerner, f.eks 1 dl solsikkerkerner, 1dl sesamfrø,1 dl hørfrø og 1 dl grækarkerner

210 g mel

1 dl olie

1,75 dl vand

salt

 (Ps. Indholdet af  4 dl kerner kan jo ændres fra gang til gang, alt efter hvad køkkenskuffen byder på eller hvilken kerner man bedst kan lide. )

Alle ingredienserne blandes sammen til en klæbrig dej.

Dejen deles i 2, og rulles tyndt ud mellem 2 stykke bagepapir til det fylder svarende til en bageplade.

Den øveste papir tages af, knækbrødene forskæres inden bagning med en kniv eller en pizzaskærer.

Bages i onven ved 200 grader i 15 min.

Lige når knækbrødet er kommet ud af ovnen skæres de igen, så de helt slippe hinanden.

Lad det køle af , inden knækbrødet ligges i en kagedåse til opbevaring.

De holder sig fint sprøde og velsmagende op til 14 -3 uger, hvis altså det ikke er spist inden.

   

Her er der serveret knækbrød, ost , vindruer, nøddesirup samt æblesirup.

Se her: Delikatesser fra Sindinge frugtplantage