Ketchup, hjemmelavet.

Har du et drivhus med overflod af solmodne tomater, så skal du prøve at lave hjemmelavet ketchup, det smager fantastisk og er nem at lave.

Tomat kværn  ketchup, hjemmelavet  æble rives i ketchuphjemmelavet ketchup

Ingredienser:

500 gram tomater

1 stort æble, fin rivet uden skræl

2 stk. løg, finrevet

1 fed knust hvidløg

1/2 dl æbleeddike

2 spsk. brun farin

50 gram rørsukker

1 stk. salt

lidt peber

lidt stødt nellike

Fremgangsmåde:

Skær tomaterne groft og kør dem igennem en tomatkværn. Tomat kværnen skiller kerne og skin fra det saftige tomat mos.

Hæld tomat mosen op i en gryde sammen med det fint riven æble og løg samt de øvrige ingredienser .

Har du ikke en tomat kværn, blendes tomat, æble og løg sammen til en fin mos med en blender.

Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved lav varme ca. en time eller til tomatmassen har konsistens som ketchup.

Kom det hjemmelavet ketchup på rene glas, der er skoldet og evt. skyllet i atamon. Ketchuppen skal opbevares på køl.

Du kan sagtens ændre på ketchup opskriften og få en lidt anderledes ketchup.

Ved at bruge grundopskriften, måske ikke tilsætte nellike men i stedet tilsætte:

1/2 rød peber frugt, fint revet

frisk basilikum, fint hakket

og erstatter rørsukkeret med lidt ribssirup