Er du over 18 år?

P.g.a. øl og vinsalg skal du mindst være 18 år for at besøge siden

Pres din egen æblemost

Det er sjovt, det er sundt og så smager det godt

Alle æbler, spiseæbler,madæbler eller pærer, samt alle nedfaldsfrugter kan bruges til fremstilling af juice. I en gammel opskrift anbefales der en blanding med 30% madæbler og 70 % spiseæbler, det giver en rigtig god juice.

 

Når juicen er presset er den lige til at drikke uden tilsætning af sukker og konserveringsmiddel Hvis man synes smagen er blevet for stærk, kan der blande lidt vand i, umiddelbar lige før man drikke juicen.

 

Hvordan forvandler du æbler til juice:

Forberedelse:

For at sikre en høj kvalitet af den færdige juice, start da med at rengøre alt udstyret med vand og sæbe. Skyld efter med rent vand for at fjerne alle sæberester. Slut af med at skolde alle dele, der under processen kommer i berøring med frugtjuicen.(mindst 85 gr. varmt vand). Så er du klar til at gå igang.

Fremgangsmåden:

1.  Æblerne vaskes meget grundigt. (Jordbakterie kan resultere i maveonde m.m.)

 

2.  Fjern derefter eventuelt råd og brune pletter, vær kristisk ellers ødelægger det den færdige juice.

( Tips: Hvis du bruger manuel frugtmølle kan det være en fordel at halvere æblerne, det gør det nemmere at kværne æblerne. Samtidig får du også lige tjekket om æblerne er fri for orm.)

 

3.  Frugtmøllen anbringes, så det er muligt at stille en beholder under frugtmøllen.

 

4.  Ved brug af manuel frugtmølle: Fyld æblerne i tragten i frugtmøllen, alle æbler køres igennem kværnen- så æblerne bliver knust til "pulp"= (knust æble).

Ved brug af elektrisk frugtmølle: Start motoren inden du begynder at hælde æbler i kværnen.

 

5.  Æblepressen anbringes på et fast underlag. En pressesæk sættes indvendigt i kurven, den holder pulpen samlet inde i frugtpresseren og til slut letter det rengøringen. Samtidigt sættes et fad under frugtpresseren til at opsamle det rå æblesaft/æblejuice.

 

6.  Pulpen hældes i pressesækken i frugtpresseren - pressesækken foldes sammen over pulpen.

 

7.  Selve presningen kan gå i gang. Arbejdsgangen her er lidt forskelligt alt efter hvilken frugtpresser der anvendes.

I spindelpresseren stables de medfølgende træklodser oven i kurven, inden du begynder at dreje på håndtaget. Træklodsernes funktion er at give tryk under presning.

Ved en frugtpresser med topmonteret presseplade vippes beslaget tilbage i lodret stilling og spændes fast, så er du klar til at dreje på håndtaget.

 

8.   Når du drejer håndtaget rundt presses saften ud af det knuste æblemasse,afhængigt af frugttype og modenhed vil udbyttet være 50 -70 %. Presningen er slut , når modstanden er så hård at håndtaget ikke kan drejes uden vold, fortsætter du, kan det ødelægge frugtpresseren.

 

 9.  Æblejuicen er nu drikkeklar. Tips: Hæld eventuelt æblejuicen igennem en si eller et klæde og derefter i emballage til opbevaring.

 

Juicen behøver ikke at blive pasteuriseret. Den kan opbevares 1-2 døgn i køleskabet eller frys saften ned i små potioner til senere brug.  

God fornøjelse!

Under kategori>udlejning >" Udlejning af mosteri 1 time "er processen vist i billeder.