Römertopf

I årtier har Römertopf været kendt over hele verden. De har haft 40 års jubilæum i 2007 og trods det er Römertopf i en stadig udvikling.

 

Den er lige aktuel idag, som den er i morgen, igennem den bemærkelsesværdige og blide måde at tilberede maden på.

 

Begrundelsen for, hvorfor du skal bruge Römertopf til madlavning er:

 

  • Römertopf er et rent naturprodukt fremstillet af ler.
  • Du behøver ikke at tilsætte fedtstof,alligevel tørrer maden ikke ud.
  • Det er en skånsom måde at tilberede maden på, derved bevares mange vitaminer og mineraler i maden.
  • Intet kan brænde på og ovnen forbliver ren.
  • Mens Römertopf er i ovnen, har du tid til at gøre noget andet.
  • Fadet er dekorativ og kan sættes direkte på bordet.
  • Römertopf kan tåle at komme i opvaskmaskinen 
  • Maden bliver altid vellykket.

 

Römertopf kan bruges til alt. Du kan tilberede svine- eller oksekød, fjerkræ, vildt, fisk, samt pastaretter, diverse grøntsager eller desserter. Kan også anvendes til bagning.

 

Kunsten er,  hver gang før brug ligger du fadene i blød i vand ca. 10 minutter.

 

  • Römertopf suger vandet ind i de porøse porer i lerfadet.
  • Derefter lægges alle ingredienser til din mad i fadet, læg låget på og sæt det i en kold ovn.
  • Fadet opvarmes sammen med ovnen og afgiver vanddampe under tilberedningen .
  • Samtidig er det madlavning i egen saft, da alt saft og væde fra maden forbliver indeni Römertopfen.
  • I alle Römertopf fade som eriksminde-gaardbutik forhandler er der en porøs glasur indvendigt i fadet (ikke i låget). De skal stadigt sættes i blød inden brug som fadene uden glasur.
  •  Denne glasur gør det er nemmere at gøre fadet rent efter brug og fadet beholde en flotterer udseende i længden.  og husk alle vore Römertopf fade tåler opvaskmaskine.

        Se flere produkter af Römertopf

        Bag brød i Römertopf lerfad

        Se også karsepindsvin