Mælkebøttesirup.

Det er nemt, og det smager godt.

 Mælkebøttesirup     mælkebøttesirup   mælkebøttesirup     Mælkebøttesirup   mælkebøttesirup

Mælkebøttesirup.

1,250 liter vand

250 g mælkebøttehoveder

1 økologisk citron

(evt. 1 vanijle stang, denne kan undlades. )

Pluk 250 gram mælkebøttehoveder

Skyl dem forsigtigt, derefter koges de i en gryde med 1 1/4 liter vand sammen med en citron, der er skåret i skiver.

Giv det et opkog i ca. 15 min. , tag derefter gryden væk fra kogepladen og  lad det trække yderligere 30 min.

Si omhyggeligt mælkebøttehovederne og citronen fra.

Hæld vandet tilbage i gryden og tilsæt 1 kg rørsukker og evt en flækket vanijle stang. Dette koges uden låg, så vandet kan fordampe ca. 1/2 - 1 time, alt efter hvor meget varme der er under gryden.

For at se om det er færdig, lav da mameladeprøven ellers kan du ikke bedømme tykkelsen, det skal hverken være for tyk eller for tynd.

Mameladeprøven: Tag lidt af gryden på en teske og læg det på

en underkop. Når det er kold, skal det have konsistens som sirup, så er det færdigt.

Brug det færdige mælkebøttesirup til pandekager, og på morgenmad sammen med yougurt /skyr og musli.

eller brug ovenpå rababertrifli.