Sydesalt røget over bøgesmuld.
Perfekt til at krydre forskellig mad med. Gi' et glas i værtindegave.
Nettovægt 80 gram
Røgsalt/sydesalt er en en "Hærvejssalt".
Røgsalt ryges i rygeovne over bøgesmuld i ca. 240 -260 timer.
Anvend røgsalt på vildt, fersk fisk eller bare på kartofler eller en æggemad.
Vent med af tilsætte sydesalt til retten er klar til servering. Så får du den bedste smag af røgsalt.
Hærvejssalt findes i 4 varianter (se sidste billede):
Løvstikke, selleri, timian & gulerødder
Røgsalt
Sydesalt er salt som er udskilt af havvand ved hjælp af varme, lige som man lavede det i middelalderen.
Havvandet varmes op i store kar med åben ild under. Ved en bestemt temperatur skilles saltet fra vandet og flyder op på overfladen. Her kan det rives af og tørres i pilespidskurve.
I Danmark kan denne proces følges hos Læsø salt og i Mariager sydesalt center.
Hærvejssalt er en blanding af Mariager sydesalt og sydesalt fra Europas ældste sydecenter i Niedersachsen (sydet siden 1854).
Denne blanding giver en fantastik mineralholdig salt.
Din vurderings anerkendelse kan ikke sendes
Rapporter kommentarer
Rapport sendt
Din rapport kan ikke sendes
Skriv din anbefaling
Vurdering sendt
Din vurdering kan ikke sendes