Hærvejssalt , røgsalt

Previous
Next

Sydesalt røget over bøgesmuld.

Nettovægt 80 gram

52,00 kr.
Inkl. moms
På lager

Røgsalt/sydesalt, en Hærvejssalt.

Røgsalt ryges i rygeovne over bøgesmuld  i ca. 240 -260 timer.

Anvend røgsalt på vildt, fersk fisk eller bare på kartofler eller en æggemad.

Vent med af tilsætte sydesalt, til retten er klar til servering, så får du den bedste smag af røgsalt.

Hærvejssalt findes i 4 varianter (se sidste billede):

Ren sydesalt,

Brændenælde & hvidløg

Løvstikke, selleri, timian & gulerødder

Røgsalt

Sydesalt  er salt er udskilt af havvand ved hjælp af varme, lige som man lavede det i middelalderen.

Havvandet varmes op i store kar med åben ild under. Ved en bestemt temperatur skilles saltet fra vandet og flyder op på overfladen. Her kan det rives af og tørres i pilespidskurve.

I Danmark har denne proces følges med Læsø salt og i Mariager sydesalt center.

Hærvejssalt er en blanding af Mariager sydesalt og sydesalt fra Europas ældste sydecenter i Niedersachen ( sydet siden 1854)

Denne blanding giver en fantastik mineralholdig salt.

Anmeldelser (0)
Der er ingen kundeanmeldelser endnu.